استفاده از فضای مجازی، مخصوصا با شیوع و گسترش ویروس کرونا این روزها نه تنها بر روال عادی خانواده ها سایه افکنده بلکه دنیای کودک و نوجوان را تحت تاثیر خود قرار داده است، به طوری که بیشتر کودکان و نوجوانان در حال استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای این فضا هستند. (آگهی شیراز)
با بررسی و نگاهی دقیق به موضوعات مختلف در فضای مجازی میتوان پی برد که اینترنت ابزاری قدرتمندی است که هم میتواند باعث رشد علمی، فرهنگی و تعلیم و آموزش در بین نوجوانان شود و هم اینکه باعث بروز فسادهای فکری و رفتاری شود.
حضور در فضای مجازی و استفاده از ابزارها و امکانات متنوع آن برای خانواده و فرزندان امری اجتنابناپذیر است، پس چه خوب است قبل از آنکه فرزندان را تنها و بدون آمادگی در این فضا رها کنیم،
فرصتها و تهدیدات فضای مجازی را بشناسیم و خانواده خود را برای بهترین بهرهبرداری آماده کنیم.در این راستا دسترسی کودکان و نوجوانان به فضای مجازی بدون نظارت آسیبزا است.
با سایت تبشی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
ایمن نگه داشتن کودکان در فضای آنلاین
روشهای مختلفی برای ایمن نگه داشتن کودکان هنگام حضور آنها در فضای مجازی وجود دارد. بی تردید، یکی از موثرترین روشها در این زمینه آموزش آنها از سنین پایین و آشنایی و افزایش آگاهی کودکان درباره خطراتی است که امکان مواجه شدن با آنها در فضای مجازی وجود دارد. (آگهی شیراز)
– برای آموزش و افزایش آگاهی کودکان درباره فضای مجازی می توانید مجموعهای از قوانین پیرامون استفاده از اینترنت، ایمیل و پیامهای مختلف را تنظیم کنید. کودکان باید مسئولیت پذیری در قبال اقدامهایی که انجام می دهند را فرا گرفته و حس قضاوت و داوری را در خود بهبود ببخشند.
– باید کودکان نسبت به این مساله آگاه کنید که مخاطبان آنلاین آنها در فضای مجازی لزوما همان افرادی نیستند که بیان می کنند. به عنوان مثال فردی که بیکار است می تواند خود را مهندسی با درآمد بالا توصیف کند.
– محرمانه نگه داشتن اطلاعات و جزئیات شخصی در فضای مجازی و عدم دسترسی عمومی به آنها، اقدام دیگری است که باید به کودکان پیش و در زمان استفاده از اینترنت آموزش داده شود.
– هنگامی که کودکان فهرست آنلاینی را تکمیل می کند باید اطمینان حاصل کنید که از آدرس ایمیل خانوادگی که برای آنها در نظر گرفته شده است، استفاده می کنند. (آگهی شیراز)
درباره فضای مجازی با فرزندان خود شفاف صحبت کنید.
با فرزندان خود صادقانه راجع به کسانی که با آنها در ارتباط هستند و چگونگی ارتباطشان صحبت کنید. اطمینان حاصل کنید که اهمیت و ارزش تعاملات دوستانه و حمایتگرانه را میفهمند و اینکه رفتارهای تبعیضآمیز و نامناسب هرگز قابل قبول نیستند.
آنها را تشویق کنید که اگر هر یک از این رفتارها را تجربه کردهاند فوراً موضوع را با شما یا شخص بالغ و معتمدی درمیان بگذارند. نسبت به حالات فرزندتان هنگام کار با اینترنت هشیار باشید که مثلاً آیا غمگین یا پنهانکار به نظر میرسد، یا اذیت و آزار اینترنتی را تجربه میکند.
به همراه فرزند خود قوانینی وضع کنید که چگونه و چه زمانی می توانند از این وسایل استفاده کند.
والدین
والدین برای پیشگیری از آسیب های مربوط بازی های رایانه ای باید از نظام ملی رده بندی سنی بازیهای رایانهای(ESRA) استفاده کنند و در هنگام خرید یا دانلود بازی های رایانهای به نماد ردهبندی سنی بازی توجه کنند (آگهی شیراز)
و تنها بازی هایی را برای کودکان خود تهیه کنند که از نظر سنی مناسب آنها و مورد تایید بنیاد ملی بازیهای رایانهای باشد.
با نصب نرم افزارهای کنترلی، بر روی گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی کودک علاوه بر نظارت بر فعالیت وی، می توان محدودیتهای را نیز در میزان ساعات استفاده از بازیهای رایانهای تعیین کرد که از اعتیاد کودک به بازی و سایر آسیب های احتمالی پیشگیری خواهد کرد.
– در صورت امکان، از نرم افزارهای ویژه کنترل والدین استفاده کنید.
– هرزنامهها و پاپ آپهای ناشناس و متفرقه را مسدود کنید.
– امکان دسترسی تنها از طریق یک رایانه خانوادگی که در اتاقی مشترک قرار دارد را برای نظارت هرچه بهتر بر فعالیتهای اینترنتی کودکان فراهم کنید.
– همواره در نزدیکی کودکانی که در فضای مجازی هستند، حضور داشته باشید.
– در صورت امکان از یک صفحه اصلی اینترنتی کودکپسند در تنظیمات مرورگر خود استفاده کنید.
بگذارید اوقات خوشی داشته باشند و ابراز وجود کنند
گذراندن زمان در خانه میتواند فرصت خوبی برای فرزندان شما باشد تا از فضای مجازی برای انعکاس نظرات خود و حمایت از کسانی که در این بحران به کمک نیاز دارند، استفاده کنند. (آگهی شیراز)
فرزندان خود را تشویق کنید تا با بهرهگیری از ابزارهای دیجیتال فعالیت جسمانی داشته باشند، به عنوان مثال تشویق به استفاده از ویدیوهای ورزشی آنلاین برای بچههای کوچک و بازیهای ویدیویی که تحرک آنها را زیادتر میکند.
به یاد داشته باشید که بین سرگرمیهای آنلاین و فعالیتهای غیرآنلاین تعادل برقرار کنید، به عنوان مثال اگر امکان دارد بیرون و در فضای آزاد هم وقت بگذرانید.