استفاده از فضای مجازی، مخصوصا با شیوع و گسترش ویروس کرونا این روزها نه تنها بر روال عادی خانواده ها سایه افکنده بلکه دنیای کودک و نوجوان را تحت تاثیر خود قرار داده است، به طوری که بیشتر کودکان و نوجوانان در حال استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای این فضا هستند. (آگهی شیراز)
با بررسی و نگاهی دقیق به موضوعات مختلف در فضای مجازی میتوان پی برد که اینترنت ابزاری قدرتمندی است که هم میتواند باعث رشد علمی، فرهنگی و تعلیم و آموزش در بین نوجوانان شود و هم اینکه باعث بروز فسادهای فکری و رفتاری شود.
حضور در فضای مجازی و استفاده از ابزارها و امکانات متنوع آن برای خانواده و فرزندان امری اجتنابناپذیر است، پس چه خوب است قبل از آنکه فرزندان را تنها و بدون آمادگی در این فضا رها کنیم،
فرصتها و تهدیدات فضای مجازی را بشناسیم و خانواده خود را برای بهترین بهرهبرداری آماده کنیم.در این راستا دسترسی کودکان و نوجوانان به فضای مجازی بدون نظارت آسیبزا است.
با سایت تبشی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
راهکارهای عدم وابستگی فرزندتان به فضای مجازی
برای اینکه فرزندتان به اینترنت وفضای مجازی اعتیاد پیدا نکند از موارد دیگر که به آن اشاره می کنیم استفاده کنید:
کتاب را فراموش نکنید
هرچقدر با کودکتان بیشتر همراه باشید و به وقت بازی و فضای مجازی او را همراه کنید، آنها هم با شما بهتر و راحتتر همراه میشوند و میتوانید برای آنها کتاب بخوانید یا حتی از کتابهای صوتی که اتفاقا آنها هم فراگیر شدهاند، استفاده کنید. (آگهی شیراز)
کودکان را با هنر هفتم آشنا کنید
سینما و در کنار آن تلویزیون هم از دیگر اقلامی هستند که میتواند در وابستگی کودکان به فضاهای مجازی موثر باشند، سینمای کودک که اتفاقا چند سالیست پر رنگتر از قبل شده
و متولیان فرهنگ هم تلاش میکنند در همه ماههای سال حتما فیلمی ویژه کودکان را در اکران داشته باشند، هم برای بچهها اهمیت دارد هم سینما رفتن میتواند روی رابطه والدین با فرزند اثرگذار باشد.
در این میان تلویزیون هم مخصوصا در چند سال گذشته سریالهایی ویژه کودکان ساخته که هم ساعت پخش مناسبی دارند هم بر اساس اتفاقات و فرهمگ جامعه هستند.
البته برنامههای استعدادیابی با محوریت بچهها از اقداماتیست که صدا و سیما مدتیست در دستور کار قرار داده و با تمام نقدهایی که نسبت به شیوه اجرای آنها وجود دارد، برنامههایی ویژه هستند که برای کودکان جذابیت دارند.
بازی با همسن را در دستور کار قرار دهید
ایجاد ارتباط میان بچهها از سنین پایین وجود دارد و لازم نیست در این زمینه چیزی را به آنها آموزش داد و تنها خانوادهها میتوانند این فعالیت را بهبود ببخشند. برای اینکه بچهها افرادی اجتماعی باشند، بیرون بردن آنها اهمیت زیادی پیدا میکند، (آگهی شیراز)
از همین رو بهتر است والدین وقتی را برای بیرون بردن فرزندشان و امکان بازی و تجربه در محیطی خارج از خانه را برای او فراهم کنند، در این صورت باعث افزایش مهارتهای فردی و اجتماعی او هم میشوند.
تفکر انتقادی کودک خود را افزایش دهید
همچنین اگر نمی خواهید فرزندتان از برنامه ای استفاده کند نیز باید برایش به زبان ساده و شیوا توضیح دهید که چرا نباید از این برنامه استفاده کند
با این کار علاوه بر کمک به رشد تفکر انتقادی فرزندانتان موجب می شوید کودکان در مواجهه با هر برنامه ای از خود این سوال را بپرسد که چرا باید این برنامه استفاده کند؟
با رعایت نکات بالا، والدین قادر خواهند بود همزمان با در اختیار قرار دادن دستگاههای الکترونیکی نظیر موبایل، تبلت و رایانه برای کودکان، خیال خود را از بابت نحوه استفاده کاربران از اینترنت و تکنولوژی آسوده ساخته و در عین حال، آنها را از فضای مجازی و فرصتهای موجود در اینترنت محروم نکنند.
با فرزتان در فضای مجازی زمان بگذرانید
فرصتهایی برای فرزندتان ایجاد کنید تا ارتباطات آنلاین مثبت و ایمن با دوستان، خانواده و شما داشته باشند.
در حال حاضر، ارتباط با دیگران مهمتر از همیشه است و میتواند فرصتی عالی برای شما باشد تا در “ارتباطات مجازی” الگویی مناسب از لحاظ مهربانی و همدردی برای فرزندتان باشید. (آگهی شیراز)
به کودکان خود آموزش دهید چطور می توانند از اطلاعات نادرست و محتواهای نامتناسب با سن انها که می تواند موجب نگرانی بیشتر انها در مورد ویروس کرونا گردد، اجتناب کنند.
منابع دیجیتالی معتبر زیادی از سازمان هایی مانند یونیسف و سازمان جهانی بهداشت در دسترس می باشد که شما و فرزندان تان را قادر می سازد با هم در مورد ویروس اطلاعات بیشتری کسب کنید.
برای فرزند خود زمان بگذارید و برنامهها، اپلیکیشنها، بازیها و سایر سرگرمیهای مناسب سنش را پیدا کنید.