در کسب و کارهای امروزی و بازاریابی نوین ، مشتریان مهره های اصلی و تعیین کننده در هر شرکت و سازمانی هستند. در صورتی که شرکتی بخواهد به صورت طولانی و در گذر زمان در عرصه رقابت و بازار باقی بماند باید بتواند رضایت مشتریان را جلب کند. (آگهی شیراز)
برای اینکه بتوان به هدف رضایت مشتریان دست پیدا کرد لازم است مدیران شرکتها و سازمانها دید وسیع و همه جانبه ای از شرایط درونی و بیرونی شرکتها داشته باشند.
با سایت تبشی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
مارکتینگ نوین به چه معناست و اصول آن در علم بازاریابی چیست؟
شاید عبارت new marketing یا مارکتینگ نوین اخیراً به گوش شما زیاد خورده باشد. سؤال این است که معنی قرارگیری این دو واژه در کنار یکدیگر در علم بازاریابی چیست؟
بدون شک مفهوم مارکتینگ نوین چیزی بیش از تکنیکهای جدید چاپ دیجیتال در بنرهای تبلیغاتی است. در یک بیان ساده مارکتینگ نوین فلسفهی جامعی است که در آن مفهوم ارتباط مشتری واقعی با محصولات و برندها توضیح داده میشود
-
به توقع بالای مشتری و پیچیدگی مراحل تصمیمگیری او احترام گذاشته شده و اعتماد او جلب شود
مشتریان مدرن امروز در هر دو مدل بازاریابی B2B یا B2C که باشند، موجودات بسیار پیچیدهای در انتخاب و خرید محصول هستند. این روزها آنها وقتی با یک محصول تازه روبرو میشوند انتظار و توقعات زیادی از آن دارند.
این میزان از توقع به دلایلی همچون بالا رفتن سطح اطلاعات و گسترش رسانههایی است که آنها هر روز با آن در ارتباط و تعاملاند. طبیعی است که مخاطبان فعلی دانش زیادی داشته باشند و برای بررسی هر محصول، کالا یا خدماتی رسانههای گوناگون را بارها و بارها بررسی کنند.
بنابراین اصل اول در مارکتینگ نوین آن است که ضمن حضور در تمام رسانههای در دسترس مخاطبان، به آنها راست بگوییم، علمی و اصولی حرف بزنیم و داستانی یکپارچه را مطرح کنیم تا در نهایت اعتماد مخاطب را جلب کرده و او را در زمرهی مشتریان در آوریم. (آگهی شیراز)
اصل اول در مارکتینگ نوین آن است که ضمن حضور در تمام رسانههای در دسترس مخاطبان، به آنها راست بگوییم، علمی و اصولی حرف بزنیم و داستانی یکپارچه را مطرح کنیم تا در نهایت اعتماد مخاطب را جلب کرده و او را در زمرهی مشتریان در آوریم.
-
برقراری ارتباط نزدیکتر با مشتری برای شناخت او و درک توقعاتش
پیچیده بودن مشتری مدرن به معنی پایان کار بازاریابی نیست. در حقیقت آنچه در مارکتینگ نوین به عنوان یک اصل در نظر گرفته میشود آن است که بدون شک ما باید توقعات بالای مشتری را پذیرفته و تسلیم نشویم.
تسلیم شدن به این معنی که چون نمیدانیم در یک جامعهی آماری نیاز مردم به چه نوع محصولی با چه ویژگیهایی است، از بازاریابی دست کشیده و راه خودمان را برویم؛
بلکه باید با مشتری ارتباط نزدیکتری برقرار کرده تا دریابیم او دقیقاً چه میخواهد. تعریف مخاطب از توقعاتی که از محصول دارد، چیست و چه ویژگیهایی نظر او را بیشتر جلب میکند؟
به این ترتیب میتوانیم ارتباط خود را با مخاطب عمیقتر کرده و تجربیات بهتری از ارتباط تنگاتنگ با مشتری در افزایش نرخ فروش به دست آوریم. شاید کسب این سطح از اطلاعات برای بازاریابان کار دشواری باشد که البته هست؛
اما به طور متوسط 94% از تیمهای بازاریابی شرکتهایی که از این اصل مارکتینگ نوین استفاده کردهاند به افزایش 19% نرخ فروش رسیدهاند که رقم قابل توجهی است.
اصول بازاریابی نوین
فلیپ کاتلر پدر علم بازاریابی نظریههای متعددی در زمینهی مارکتینگ بیان داشته است. او عوامل تاثیر گذار بر بازار یک محصول را آمیختهی بازاریابی نامید.(آگهی شیراز)
لازم است که در مرحلهی ابتدایی شروع به فعالیت در هر کسب و کاری آمیختهی بازاریابی را تعیین کرد و سپس بر اساس آن امور تبلیغات و برندینگ را با دید کلی تر انجام داد.
از نظر فلیپ کاتلر آمیختهی بازاریابی در چهار دسته تقسیم بندی میشود که تحت عنوان 4p معروف شده اند. این چهار دسته هرکدام به صورت جداگانه توضیح داده خواهند شد.
-
ماهیت محصول یا خدمت
در گام نخست لازم است ماهیت محصول ( product) تعیین گردد. توجه به کیفیت و مدل بسته بندی در این مرحله قرار میگیرد. باید تعیین گردد که محصول از چه ویژگیها و برتری هایی نسبت به رقیب برخوردار است و تا چه میزان قادر است نیاز کاربر را مرتفع سازد.
ماهیت محصول ممکن است فیزیکی و قابل رویت نباشد. به طور مثال یک آژانس دیجیتال مارکتینگ محصولی که ارائه میکند بیشتر خدمت است تا کالا. هرچه محصول عینیتر باشد تعیین 4p ساده تر خواهد بود.
چرا که به هنگام مشاهده محصول توسط مشتری راحتتر ترغیب به خرید میشود اما درکالاهای غیر ملموس ممکن است دچار تردید گردد.
-
قیمت محصول
قیمت( price) محصول یکی از مهم ترین مولفههایی است که در آمیخته بازاریابی تعیین میگردد. عوامل متعددی بر تعیین قیمت محصول تاثیر گذارند. مهم ترین عامل مصرفی یا لوکس بودن کالا است. چرا که افراد معمولا برای خرید کالاهای مصرفی حاضر نیستند مبلغ زیادی پرداخت کنند.
اما در رابطه با کالاهای لوکس و ضروری این اصل حاکم نیست و فرد حاضر است کالا را با هر قیمتی از آن خود سازد حتی اگر قیمت خارج از عرف باشد. برند بازها اکثرا چنین ویژگی دارند.
مثال دیگری که میتوان برای کالاهای ضروری زد مواد دارویی هستند که فرد به هنگام بیماری حاضر است به هر قیمتی که شده کالا را بدست آورد. (آگهی شیراز)
گاهی اوقات خلاقانه بودن بسته بندی و یا عرضهی محصول منجر میشود که مخاطب برای حس مثبتی که از آن برند گرفته هزینهای بالاتر از کالاهای رقیب بپردازد. در واقع ارزش محصول خلاق، در ذهن او ارزشی بیشتر از حد متعارف آن محصول دارد.
-
مکان
توجه به مکان ( place) دومین اصل از اصول بازاریابی نوین کاتلر به شمار میآید. منظور از مکان جایی است که محصول و یا خدمت در آن عرضه میشود و به دست مصرف کننده میرسد. ممکن است مکان فیزیکی باشد و یا اینکه در بستر اینترنت شکل گرفته باشد.
تعیین مکان به نوع محصول و ویژگی های آن بستگی دارد. به طور مثال یک عطر فروشی نمیتواند کسب وکار خود را به طور کامل دیجیتالی نماید.
ماهیت محصول او طوری است که فرد میباست به صورت حضوری و در یک مکان فیزیکی با محصول تماس داشته باشد و سپس اقدام به خرید نماید.
موقعیت جغرافیایی مکان انتخاب شده هم بسیار مهم است. به طور مثال اگر ارائه دهندهی یک محصول لوکس میباشید بهتر است نمایندگیهای شما در مناطق ثروتمند نشین شهر واقع شود.
همانطور که قبل تر اشاره شده بعضی از محصولات ماهیت فیزیکی ندارند و در دنیای دیجیتال توانایی ارائه خدمات دارند. به طور مثال اپلیکیشنها و بازیهای آنلاین همگی دارای چنین ویژگی هستند.

آگهی شیراز